Leto 2012

Kot že 12-o leto motoristi moto road racing cluba iz Medvod čisti izkupiček moto zbora  namenijo v dobrodelne namene (otrokom ki so potrebni pomoči ) so tudi letos izkupiček namenili oš  Smlednik in oš Piniče vsaki po 500 eur.Sredstva so namenili izrecno za učence , ki se ne morejo udeležiti raznih izletov, sol v naravi... .Zato lahko iz tega fonda črpajo kot delno plačilo ali celotno plačilo stroškov, je povedal predsednik kluba Branko Vasle.

Ravnatelica oš Pirniče Martina Kutnar  je pojasnila ,da bodo v celoto sredstva namenili za organizacijo sedmih šol v naravi.Vsako leto se pri tem projektu vedno pokaže,da so določeni starši potrebni pomoči. V oš Simona Jenka Smlednik so podarjena sredstva namenili za poseben sklad za subvencioniranje šole v naravi.,,starši ki tega ne zmorejo plačati odajo prošnjo , in jim potem pomagamo«pa je razložil ravnatelj Marko Valenčić .Ravnatelja obeh šol  pa sta pozdravila lepo gesto članov MRRC Medvode.

MRRC podarja 2012

Leto 2011

Ob pomoči lepega vremena in vspešno končanem motorističnem pikniku, ki smo ga že enajsto leto priredili v Medvodah, smo člani MRRC Medvode letos donirali 1000 EUR pomoči potrebnim. Kljub nizkim temperaturam smo 15.11.2011 z motorji obiskali društvo Barka v Zbilju pri Medvodah kjer živijo in delajo ljudje s posebnimi potrebami. Pripeljali smo jim simbolični ček. Gojenci in osebje niso skrivali veselja, motoristi pa smo s toplino v srcu opravili plemenito dejanje. Barkaši nameravajo z denarjem bojda popraviti propadajoča strešna okna.

MRRC Medvode podarja 2011

Leto 2010

Zaradi slabega vremena ni bilo dobička, zato Moto Road Racing klub Medvode v tem letu ni priredi dobrodelne akcije.

Leto 2009

Zaradi slabega vremena ni bilo dobička, zato Moto Road Racing klub Medvode v tem letu ni priredi dobrodelne akcije.

Leto 2008

Osnovni šoli Preska smo prispevali v šolski sklad 1.200€, kar je omogočilo otrokom iz socialno šibkih družin udeležbo na izven šolskih dejavnosti.

Leto 2007

Kupili smo računalnik s programsko opremo otroku, katerega starši to nikakor niso bili zmožni, otroku pa je darilo omogočilo obiskovanje fakultativnega predmeta v šoli.

Leto 2006

Večjo vsoto denarja smo podarili materi samohranilki z dvema otrokoma in jim tako omogočili normalno šolanje in življenje v naslednjem letu.

Leto 2005

Kupili smo računalnik s posebno prirejeno programsko opremo za učenca Osnovne šole Medvode, ki je več kot leto dni preživel v rehabilitacijskem centru Soča, s tem pa mu je bilo omogočeno obiskovanje internetne šole.
 
Župnišču Preska smo donirali sredstva za izvedbo oratorija.

Leto 2004

Župnišču Preska 50.000 SIT
 
Moto Road Racing klub Medvode je del izkupička od moto piknika namenil župnišču Preska za otroke, ki so v mesecu avgustu 2004 imeli oratorij.
 
Za otroke del dobička s piknika (izlet v Gardaland in 250.000 tolarjev za el. voziček)
 
Dvajset in en vesel otrok in njihovi skrbniki; dvajset jih je dan preživelo v zabaviščnem parku Gardaland, Dejan pa si bo zapomnil dan, ko se je po Žlebeh vozil na motorju.
 
Člani MRRC Medvode so na 4. moto pikniku na začetku poletja dali obljubo, da bodo del čistega dobička, če jim bo namenjen, namenili medvoškim otrokom in to obljubo so zadnji poletni konec tedna tudi izpolnili. V petek, 17. septembra, je dvajset mladih Mdvoščanov na njihov račun preživelo dan v zabaviščnem parku Gardaland, dan kasneje, v soboto 18. septembra, pa so motoristi nardili veselje družini Bukovec iz Žleb, saj so ji poklonili 250.000 tolarjev za nakup novega električnega vozička; za Dejana bo, ki se je tokrat veselil predvsem vožnje z motorjem.
 
pred tremi leti so medvoški motoristi del čistega dobička, ki ga prigarajo na moto pikniku, namenili za igrače otrokom v Vrtcu Medvode, lani so v sodelovanju z medvoško enoto centra za socialno delo izbrali nekaj učencev in jim poklonili kolesa in rolke, letos pa so se odločili za dve akciji in ju tudi izpeljali. "Kakor se dogovorimo, tako je... Pri motoristih ni nobenih kompromisov," pravi Rok Rotar, predsednik MRRC Medvode.
 
Adrenalin v zabaviščnem parku
"Tudi zame je Gardaland zgolj prostor za zabavo, zato smo se vsi skupaj predvsem dobro zabavali. Motoristom se seveda zahvaljujemo, da so nam to omogočili," se je v imenu dvajsetero mladih Medvoščanov, starih od sedem do šestnajst let, zahvalil Peter Rebolj, vodja preventivne enote Centra za socialno delo Ljubljana Šiška, pod okrilje katerega sodi tudi tudi občina Medvode. Skupaj s štirimi sodelavkami je poskrbel, da je lep sončen dan, kot nalašč za obisk pravljičnega mesta, minil v prijetnem razpoloženju. "Brez moraliziranja in iskanja globjih pomenov". Z večino njih je namreč že stikal prijateljske vezi, saj so skupaj preživelikakšen dan ali celo več na kateri izmed akcij ali taborov in dali "potrplenje" večkrat na preizkušnjo.
 
Zabaviščni park so prečesali po dolgem in počez, razdeljeni v dve skupini. V prvi, starejši in bolj adrenalniski, so se fantje in dekleta preskusili prav na vseh napravah, tudi tistikh, kjer se je svet ves čas postavljal na na glavo. "A če bi šel še enkrat na "prosti pad"? Dvakrat sem bil, pa trenutne ne bi šel več. Pa v naslednjih treh urah tudi ne. naslednjič, ko se bom oglasil v Gardalandu, pa gorovo," je komentiral Grega, ko je dvakrat padel 40 metrov globoko. Nastja pa se je medtem držala za trebuh: "Kaj to pomeni? Da sem mislila, da mi bodo vsi organi iz trebuha skočili. Ne grem več." Zarečenega kruha pa se veliko poje.
 
 
v drugi skupini, predvsem mlajši po letih, pa so se našli tudi taki, ki se niso bali priznati, da se "tja gor" že ne bodo povzeli, so pa zato toliko bolj uživali v vseh vodnih dogodivščinah in napravah, kjer se je svet malo bolj počasi vrtel. "Na nekatere naprave sicer otrok nismo pustili, ker se nam je zdelo prenevarno. Drugače pa so bili vsi po vrsti precej pogumni," je menila motoristka Marija Mehele, ki se je karavani pridružila tudki kot mama.
 
Električen voziček za v hrib
"Seveda bomo Dejana še enkrat zapeljali z motorjem po vasi. Gotovo je to zanj bolj pomemben dogodek kot pa ta simboličen znesek v višini 250 tisoč tolarjev, ki smo ga člani moto kluba izročili njegovim staršem kot pomoč pri nakupu električnega vozička, za premagovanje ovir v stanovanju in bljižnji okolici," je obljubil Rok Rotar, predsednik medvoških motoristov tik potem, ko je Dejana, učenca 3. razreda Zavoda za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku, skupaj z ducatom ostalih motoristov peljal po rodnih Žlebeh. Dejan se je namreč obljubljene vožnje veselil že nekaj dni pred tem in ni mogel niti želel skriti velikega veselja in navdušenja. Skrivati ga niso mogli niti ostali trije Bukovčevi, ki so se ob desetletnemu Dejanu s cerebralno paralizo naučili ceniti vsak srečen trenutek. "Močnejši elekktrični voziček, prilagojen vožnji v hrib, ki nudi več udobja, bi nam veliko pomenil, saj bi bil Dejan bolj samostojen in bi lahko v življenju veliko več dosegel," pravijo oče Boris, mam Nada in sestra Saša. Kar ne morejo skriti ganjenosti, ker jih je dejan tako lepo sprejel. Medvoški motoristi so se namreč odzvali prošnji, s katero so se nanje obrnili sosedi in sorodniki, ki vedo, da je električni voziček, vreden več kot 2 milijona tolarjev, za Bukovčeve velik zalogaj, saj jim je zavarovalnica priznala le pol zneska, ostalo pa bodo skupaj z dobrotniki zbrali sami.
 
Silvana Knok

Leto 2003

Motoristi so otrokom podarili kolesa
 
Štiri leta v Medvodah že deluje Moto Road Racing klub, ki ima 28 članov, predseduje pa mu Rok ROTAR. Klub vsako leto junija organizira motoristično srečanje in letošnje je bilo še posebej uspešno, saj so na prireditvah zabeležili več kot šest tisoč obiskovalcev in od tega dva tisoč motoristov iz vse Slovenije ter tudi iz zamejstva.
 
"Tako kot lani, ko nam je prireditev sicer pokvarilo vreme in predlani, ko obisk ni bil ravno tolikšen kot letos smo čisti izkupiček namenili za dobrodelni namen. Prvo leto smo ganamenili Vrtcu Medvode, lani žal izkupička ni bilo, letos pa smo se s centrom za socialno delo dogovorili za obdaritev desetih otrok s kolesi, dva z rolerjiin enega s kuponom za nakup." je v petek, 12. septembra, zadovoljen z akcijo povedal predsednik Moto Road kluba Medvode Rok Rotar. Pohvala za uspešno dobrodelno akcijo otrokom, ki jim starši koles pač ne bi mogli kupiti, gre tudi podjetju Elan Bike, ki je kolesa klubu zagotovil po znižani ceni in podjetju ASA Naklo za rolerje. Klubu pa se je za dobrodelno akcijo zahvalil tudi župan občine Medvode Stanislav Žagar, ki se tudi sicer vsako leto udeležuje junijskih srečanj kluba v Medvodah.
 
Vir: članek iz časopisa, Andrej Žalar, september 2003
 
 
Pomagajo socialno ogroženim
 
MEDVODE - Člani Moto Road Racing kluba Medvode so včeraj v klubskih prostorih obdarili 12 socialno ogroženih otrok iz medvosške občine z Rogovimi kolesi in rolerji Roches. kot je povedal podpredsednik kluba Brane Vasle, je to njihova druga dobrodelna akcija, saj so pred dvema letoma z denarjem pomagali medvoškemu vrtcu. Denar za pomoč otrokom so leta 2001 in tudi letos zbrali od izkupička dodnevnega junijskega motorističnega zbora. Moto Road Racing klub Medvode, ki združuje 28 ljubiteljev motorjev vodi predsednik Rok Rotar, med njihovimi prednostnimi nalogami pa bo tudi v prihodnje ostala pomoč najmlajšim prebivalcem medvoške občine. Na slovesnosti je bil tudi predstavnik podjetja Elan Bike Robert Okorn, ki je kolesa zagotovil po znižani ceni za dobrodelno dejanje pa se je klubu zahvalil tudi medvoški župan Stanislav Žagar.
 
Vir: članek iz časopisa, (pj), september 2003

Leto 2002

Zaradi slabega obiska moto piknika ni bilo dobička in je klub imel s prireditvijo izgubo. Zato Moto Road Racing klub Medvode v tem letu ni priredi dobrodelne akcije.

Leto 2001

Vrtcu Medvode smo podarili ček za nakup igral in igrač.

Vstop za uporabnika

Vreme Medvode

301 Moved Permanently 301 Moved Permanently nginx/1.20.1

Najdi nas na Facebooku